Vanngym 45 minutter


Foregår i Helsebad 1

Inngang Pirbadet Fysioterapi- Vi kjører litt kortere program i Helsebad 1. Dette er av praktiske årsaker, da det er litt mindre plass i garderobene knyttet til dette bassenget. Det kreves derfor en litt annerledes organisering av bruk av bassenget og garderobene.


- Du kan benytte inngangen til Pirbadet dersom du heller ønsker det. Husk å ta adganskort merket "Helsebad 1" dersom du går inn her. 


- For de som har utfordringer med å gå lange avstander, er Helsebad 1 gunstig fordi det er kort vei fra garderoben til bassenget. 


- Timen er lagt opp slik at den skal passe for alle, og vi bruker flytepinner som hjelpemidler under treningen.


- Vi starter med oppvarming, som varer ca 10 minutter. Deretter kjøres det intervalltrening etter 4x4 prinsippet, hvor vi har fokus på å få i gang pulsen.


- Vi jobber 3-4 fire minutter med høy puls, etterfulgt av aktive pauser som varer 2-3 minutter. Dette gjentas fire ganger. 


- Etter intervalltrening, er det en sekvens med bekkenbunnsøvelser (ca 2 minutter), etterfulgt av 10 minutter nedtrapping og uttøyning.


- Du kan ta pauser når du vil, og også gjøre andre øvelser dersom du kjenner at du får smerter eller ubehag, så lenge du ikke forstyrrer gruppen. 


Klikk på videoen for å se på et eksempel på en oppvarmingsøvelse som fysioterapeut Torill Olsøy Ængen demonstrerer, filmet i Helsebad1.