Parkinson/ MS 45 minutter
- Timen er lagt opp slik at den skal passe for alle, og vi bruker flytepinner og manualer som hjelpemidler under treningen. Det er trening med musikk, og vi bruker takt og rytme for å understøtte øvelsene.
- Ledsager må være med dersom deltageren har behov for hjelp til å skifte og komme seg ut i bassenget. Ledsager har også anledning til å bli med og bistå deltager i bassenget.
- Garderobe: Mange på denne gruppa setter pris på å få dusje i egne garderober sammen med andre med lik diagnose. I Pirbadet fysioterapis garderober er det kort vei til bassenget (garderobene er til høyre på bildet, bak de to glassdørene), og du slipper å gå gjennom hele Pirbadet for å komme deg til bassenget.
- Rullestolbrukere: Dersom du er rullestolbruker, kan du enten dusje i Pirbadet Fysioterapi sine garderober, eller du kan gå inn hovedinngangen til Pirbadet og dusje i handicapgarderobene. De har rullestoler til utlån som kan brukes innendørs, og også dusjseng og handicapheis (med seil) til forflytning. Dette er lagret på eget rom i Pirbadet, spør i resepsjonen.
- Det er viktig å være oppmerksom på at du må ta hensyn til din kropp. Noen tåler mer, noen tåler mindre, det er du som er sjefen. Du trenger ikke å gjøre alle øvelsene likt som instruktøren. Spør om alternativ dersom du føler deg usikker.
- Vi starter med oppvarming, som varer ca 10 minutter. Deretter kjøres det intervalltrening etter 4x4 prinsippet, hvor vi har fokus på å få i gang pulsen.
- Vi jobber 3-4 fire minutter med høy puls, etterfulgt av aktive pauser som varer 2-3 minutter. Dette gjentas fire ganger.
- Etter intervalltrening, er det en sekvens med bekkenbunnsøvelser (ca 2 minutter), etterfulgt av ca 5- 10 minutter nedtrapping og uttøyning.
- Du kan ta pauser når du vil, og også gjøre andre øvelser dersom du kjenner at du får smerter eller ubehag, så lenge du ikke forstyrrer gruppen.