Brystkreftkurs 45 minutter


Foregår i Helsebad 1

Inngang Pirbadet fysioterapi- Timen er lagt opp slik at den skal passe for alle, og vi bruker flytepinner som hjelpemidler under treningen.


- Mange med brystkreft setter pris på å få dusje i egne garderober sammen med andre med lik diagnose. I Pirbadet fysioterapis garderober er det kort vei til bassenget (garderobene er til høyre på bildet, bak de to glassdørene), og du slipper å gå gjennom hele Pirbadet for å komme deg til bassenget.


- Det er viktig å være oppmerksom på at du må ta hensyn til din kropp. Noen tåler mer, noen tåler mindre, det er du som er sjefen. Du trenger ikke å gjøre alle øvelsene likt som instruktøren. Spør om alternativ dersom du føler deg usikker.


- Vi starter med oppvarming, som varer ca 10 minutter. Deretter kjøres det intervalltrening etter 4x4 prinsippet, hvor vi har fokus på å få i gang pulsen.


- Vi jobber 3-4 fire minutter med høy puls, etterfulgt av aktive pauser som varer 2-3 minutter. Dette gjentas fire ganger. 


- Etter intervalltrening, er det en sekvens med bekkenbunnsøvelser (ca 2 minutter), etterfulgt av ca 5- 10 minutter nedtrapping og uttøyning.


- Du kan ta pauser når du vil, og også gjøre andre øvelser dersom du kjenner at du får smerter eller ubehag, så lenge du ikke forstyrrer gruppen.